selamat datang..sila jenguk lagi ^_^

boleh klik iklan di bawah

16 December 2011

design baju mengandung sendiri

dituliS oleh ¥ α Ŋ α Đ z µ £
adik ipar yang dah kawin tapi resepsi blah sini belum langsung kenduri lagi.. cadang nak buat raya cina bulan depan..
nasib badan sebab kenduri belah laki semua pakat nak pakai color sedondon... macam biasa orang skrg dok buat..
tapi mai dengan mak buyung sorang ni yang boyot 7 bln, bulan depan, nak melaram apa sangat.. kalo time slim bleh la melaram kebaya ke..

kain pasang pun dah beli.. kemain beli di bandung haritu.. tema biru turquoise.. semua anak menantu dgn mak mertua, sepesen je kain.. cuma beza nak buat baju apa..
kalo ikutkan hati sayang nak buat baju mengandung.. nanti ntah bila bleh pakai pulak baju tu..

dalam tengah memikir nak design baju mengandung sendiri, konon tak mau kalah, kena nampak grand haritu walaupun mengandung.. hihi..

search dalam tenet, fesyen baju mengandung macam tu je lah design dia.. nak elok lagi, tengok design jubah2, kain plak kena buat kembang.. macam susah je kat tukang jahit.. tak pasal2 mahal plak tempahan..

dalam banyak2 gambar dalam tenet, berkenan 2 contoh nak di buat baju mengandung nanti.. tapi design ada lengan lah nanti... ala setakat kembang cinderella ni tak la grand mana pun.. kena pandai selit manik, ropol bunga takpun tambah kain lace..

nak buat mcm gown loose ngan simple mcm ni..


design bunga tu mcm pelik je tengok untuk digaya dengan tudung.. tapi suka gaya labuh gown kembang semangkuk ni..


tak pun nak senang, beli baju siap dah.. kalo ada dijual..
kain pasang tu simpan, lepas branak buat baju kurung/kebaya ke.. tak sampai sebulan dah hari kenduri tu..

2 komen ♥:

~Nana BamBam~ said...

buat dress untuk yang pregnant ek ? senang je..buat macam kain berkemban je..huhuhuhu

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

@~Nana BamBam~ tak pandai menjahit sgt la nana.. semua kyana harap tukang jahit je nih..

syg makcik/pakcik kecik

 

¥ α Ŋ α Đ z µ £ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea